Результати дослідження, проведеного експертами з університету Еморі, припускають, що споживання омега-3 жирних кислот під час вагітності може захистити дітей від хвороб в період раннього дитинства. Група вчених провела вибыркове, плацебо-контрольоване дослідження серед 1100 майбутніх мам і 900 дітей в Мексиці. Половина жінок з 18 по 22 тиждень вагітності отримувала додатково до раціону харчування 400 мг докозагексаєнової кислоти (DHA) в день. Іншим давали плацебо і добавки з морських водоростей. Дослідники виявили, що у тих дітей, чиї матері приймали добавки DHA, спостерігалося менше простудних захворювань протягом перших 6 місяців після народження.
 Так, у віці одного місяця серед немовлят, матері яких приймали DHA, виникнення гострих респіраторних вірусних інфекцій зустрічалося на 25% рідше, ніж у інших новонароджених. Крім того, у них відзначалося зниження вираженості симптомів застуди, а також скорочення тривалості кашлю, мокротиння і задишки. У віці трьох місяців 13% дітей в материнській групі DHA захворіли на ГРВІ, тоді як в інших групах захворюваності зросла від 36 до 78%. У віці шести місяців у дітей з застудою, матері яких отримували докозагексаєнову кислоту, тривалість лихоманки, носові секреції, утруднення дихання і висип скоротилися на 43% швидше.
 Ад'юнкт-професор і автор роботи Уша Рамакришнан вважає, що це дослідження підкреслює важливість правильного харчування під час вагітності. Підсумки експериментів своїх колег підтримують вчені з Департаменту охорони здоров'я. Провідний спеціаліст Хьюберт Роллінз навів дані, які свідчать на ще одну користь прийому DHA в період виношування. Згідно з його даними, у вагітних жінок, які отримували добавки з цією кислотою, вага дітей при народженні в середньому склав на 100 грамів більше, а довжина тіла на ¾ см довший, ніж у інших немовлят.